Update cookies preferences
ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Μουσεία στην Αργολίδα

ΝΑΥΠΛΙΟ

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Ναύπλιο στεγάζεται σε κτίριο βενετσιάνικου στυλ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως ναυτικό αποθετήριο και είναι ένα κτίριο που ξεχωρίζει και ταιριάζει απόλυτα με την πλατεία Συντάγματος. Επισκεφθείτε το μουσείο και δείτε ευρήματα από τα προϊστορικά και μέχρι τα αρχαία χρόνια, με εκθέματα που χρονολογούνται από το 5800-5300 π.Χ. Η έκθεση χωρίζεται στους δύο ορόφους των μουσείων και διατρέχει όλους τους πολιτισμούς που πάτησαν το πόδι τους στην Αργολίδα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναύπλιο
Λαογραφικό Μουσείο Ναυπλίου
ΝΑΥΠΛΙΟ

Λαογραφικό Μουσείο

Γνωστό και ως «Λαογραφικό», το «Β. Παπαντωνίου» Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (ΠΦΦ) είναι ένα ιδιωτικά υποστηριζόμενο ίδρυμα, με έδρα το Ναύπλιο. Ιδρύθηκε το 1974 και σκοπός του είναι η έρευνα, η διατήρηση, η μελέτη και η παρουσίαση του υλικού πολιτισμού της Πελοποννήσου, καθώς και ολόκληρης της Ελλάδας. Την ίδια χρονιά με την έκθεση (1981) : «Η παραγωγή, επεξεργασία και χρήση φυσικών ινών στην Ελλάδα», το Μουσείο κέρδισε το κύριο βραβείο ¨Μουσείο της Χρονιάς (EMYA)¨.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Μουσείο Κομπολογιού

Το Μουσείο Κομπολογιού στο Ναύπλιο άνοιξε για πρώτη φορά την πόρτα του τον Απρίλιο του 1998. Ένα μοναδικό μουσείο όπως κανένα άλλο αφιερωμένο στη διατήρηση των εθίμων και της τέχνης που έχει το "κομπολόι". Στο κάτω τμήμα του κτιρίου είναι όπου όλα τα αντικείμενα επισκευάζονται σωστά και προσεκτικά ή όπου τα παλαιότερα σχέδια αντιγράφονται λεπτομερώς. Ο πρώτος όροφος είναι ο εκθεσιακός χώρος, όπου στεγάζονται περίπου 1000 Κομπολόγια από ινδουιστικούς, βουδιστικούς, μουσουλμανικούς, καθολικούς και ελληνικούς πολιτισμούς.

Μουσείο Κομπολογιού Ναύπλιο
Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας
ΑΡΓΟΣ

Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας

Στεγασμένο στους Στρατώνες του Καποδίστρια στο Άργος, το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Το ισόγειο της δυτικής πτέρυγας είναι εκεί που ξεκινά η είσοδος στο μουσείο και όπου στεγάζονται οι αίθουσες λειτουργίας όπως το γραφείο προσωπικού και το εργαστήριο συντήρησης. Το μουσείο φιλοξενεί ευρήματα από όλη την Αργολίδα που κυμαίνονται από τους πρώιμους βυζαντινούς χρόνους έως τον Μεσαίωνα. Δείτε αντικείμενα από διαφορετικούς πολιτισμούς και μάθετε πώς αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους στη Βυζαντινή Ελλάδα..

ΝΑΥΠΛΙΟ

Πολεμικό Μουσείο

Το Στρατιωτικό Μουσείο στο Ναύπλιο στεγάζεται στο κτίριο της Α’ Στρατιωτικής Σχολής Ελλάδος «Ευελπίδων». Σήμερα τα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνουν στρατιωτικές στολές, πυροβόλα όπλα και κανόνια διαφόρων εποχών. Μια περιήγηση στο μουσείο θα σας εκπαιδεύσει σε μερικούς από τους σημαντικότερους αγώνες του ελληνικού έθνους. Δείτε ευρήματα από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και τον Ελληνογερμανικό Πόλεμο και την επίδρασή τους στους κατοίκους της Αργολίδας.

Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου
Μουσείο Ούζου & Αποστακτήριο
ΝΑΥΠΛΙΟ

Μουσείο Ούζου

Το Μουσείο Ούζου είναι ένα παλιό οικογενειακό αποστακτήριο που έγινε μουσείο. Επισκεφθείτε και δείτε όλο τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για να φτιαχτεί το περίφημο ελληνικό ποτό. Περιηγηθείτε και μάθετε τα πάντα για την επιτυχία της παρασκευής παραδοσιακών ελληνικών οινοπνευματωδών ποτών και ποικιλίας ηδύποτων.

ΛΙΓΟΥΡΙΟ

Μουσείο φυσικής ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λυγουριό είναι ένα ιδιωτικό μουσείο και φιλοξενεί μια ποικιλία διαφορετικών ευρημάτων, όπως απολιθώματα, μέταλλα, έντομα και όστρακα. Κάντε μια περιήγηση και θαυμάστε 6.000 από τα 22.000 εκθέματα που διαθέτουν στο μουσείο, ιδανικά για σχολεία ή άτομα που ενδιαφέρονται για τη φύση και την ιστορία. Δείτε πρώιμα εργαλεία κατασκευασμένα από κόκαλο, πέτρα ή οψιδιανό..

Μουσείο φυσικής ιστορίας Λιγουριό
Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών
ΜΥΚΗΝΕΣ

Αρχαιολογικό Μουσείο

Στην πρώτη αίθουσα του μουσείου παρουσιάζονται ευρήματα από οικίες, εργαστήρια, θρησκευτικούς και αποθηκευτικούς χώρους. Μεταξύ τους ξεχωρίζουν οι τοιχογραφίες και τα πήλινα ειδώλια θρησκευτικού περιεχομένου. Στη δεύτερη αίθουσα εκτίθενται ευρήματα από πολυάριθμα νεκροταφεία θολωτών τάφων που έχουν βρεθεί στην περιοχή, καθώς και αντίγραφα. Στην τρίτη αίθουσα παρουσιάζονται ευρήματα από μνημειώδη σύνολα ιστορικών χρόνων, μεταξύ των οποίων, ξεχωρίζουν οι αφιερώσεις στους ναούς του Άρη και του Αγαμέμνονα. Η έκθεση κλείνει με τη θεματική ενότητα των επιτευγμάτων του μυκηναϊκού πολιτισμού, όπου πτυχές της μυκηναϊκής κοινωνίας αποκαλύπτονται μέσα από την προβολή των διαφορετικών ευρημάτων..